De Val (± 45 min.)

Ze leven zo in harmonie met elkaar en de natuur, waar komt dan toch die intense droefheid vandaan?

Het verhaal, waarin een schrijver vertelt over een wel heel bijzondere ontmoeting. Een ontmoeting die hem met het haast ongelooflijke levensverhaal van oud-studiegenoot Oosterhuis confronteert. Oosterhuis, de immer briljante student, afstandelijk en arrogant, hoewel…… De uitersten kunnen haast niet groter zijn. Een levensverhaal dat een bizarre wending krijgt tijdens zijn laatste wetenschappelijke reis door de binnenlanden van India als hij letterlijk een ander leven in dondert. Op een dag werd hij daar getroffen door het ondenkbare.

Een verhaal over liefde, schuld en verlangen. Het leven is voortduren keuzes maken, maar ten koste van wat, ten koste van wie?

Met medewerking van harpiste Yolanthe Cornelisse. Regie en tekstbewerking Henk Hoeben.

De Bekentenis (± 20 min.)

Een humoristisch en bijzonder verhaal over een toevallige ontmoeting in de trein, een ontmoeting van de ik-figuur met zichzelf. Of is het toch een ander, zijn evenbeeld dan? ‘Nu ik het monopolie op mijn uiterlijk ben verloren, heb ik er geen bezwaar meer tegen om mij innerlijk bloot te geven.’ Maar hoe bloot?

Een verhaal over onvrede en verlangen! Een verhaal over liefde en schuld? Soms lijken keuzes voor alle partijen alleen maar gunstig.

Deze voorstelling is ook als huiskamervoorstelling aan te vragen.