Over mij

Verhalen vertellen betekent voor mij: publiek verleiden om met mij mee te gaan in een wereld waarin de verbeelding alle ruimte krijgt.




Bijna mijn hele leven ben ik in diverse vormen van onderwijs werkzaam geweest, waarvan de laatste 15 jaar als leraar natuur- en milieueducatie en muziek in het speciaal onderwijs. Een leraar is in mijn ogen tevens een verhalenverteller. Hoewel ik als leraar gepensioneerd ben, de verhalenverteller gaat verder.

In veel van mijn verhalen wil ik muziek en natuur samen brengen. In mijn onderwijspraktijk heb ik sterk ervaren dat door naar muziek te luisteren of (samen) muziek te maken veel mensen zich openstellen waardoor een diepere laag geraakt kan worden.

Een verteller speelt met zijn verhaal en zijn publiek. Spelervaring heb ik opgedaan tijdens mijn jarenlange toneelactiviteiten bij het Noord-Hollandse theaterconsulentschap De Kunst in Alkmaar onder leiding van een zeer goede regisseur, Benno van Leer. Naast speltraining besteedde hij tijdens de repetities ook veel aandacht aan tekstbehandeling. Daar heb ik bij mijn rol als verteller profijt van.

Samen op weg

Ik vind het heerlijk om samen met musici te werken aan het maken van een vertelvoorstelling. Ik ervaar deze samenwerking steeds als een boeiende en intensieve zoektocht naar het samenvloeien van de kracht van de verteller en de muzikant, van het verhaal en de muziek,

Ik werk nu tevens intensief samen met Henk Hoeben, een schrijvende vriend. Hoewel ik ook wel eigen teksten schrijf, maak ik als verteller graag gebruik van zijn kwaliteiten als schrijver. We merken dat we elkaar, door deze intensieve samenwerking versterken.

Activiteiten ten bate van het vertelcircuit

Naast actief vertellen organiseer ik jaarlijks in de Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid het Kennemer Verhalenfestival. Sinds januari 2013 ben ik secretaris/penningmeester van de Stichting Vertelkunst Haarlem en omstreken, een faciliterende stichting voor en door vertellers uit de regio Zuid-Kennemerland.

Contact

Vul hier uw gegevens in zodat ik contact met u kan opnemen.